Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fantastický hrnčekový perník s čokoládovou polevou

reklama:
Fantastický hrnčekový perník s čokoládovou polevou
Fantastický hrnčekový perník s čokoládovou polevou Foto: www.freepik.com

Vôňu perníka má mnoho z nás spojenú s kuchyňou babičiek. Pozvite aj k sebe domu túto omamnú spomienku a upečte si vláčny perník, presne taký, ako si pamätáte z detstva. Pekne s marmeládou, čokoládovou polevou a bohato zasypaný kokosom.

Ingrediencie pre:
1 plech
perník

2 hrnčeky hladkej múky
1/2 hrnčeka cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 ks kypriaceho prášku do perníka
3 lyžice holandského kakaa
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 ks vajcia
1 lyžica tuku na vymazanie
2 lyžice hrubej múky na vysypanie

Na dokončenie

2 balenia čokoládovej polevy
5 lyžíc marmelády
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu

Recepty, na ktoré nepotrebujete váhu, sú ideálne na rýchlu prípravu a tiež viete, že keď vám utečie sem tam nejaký gram, výsledný pokrm to neovplyvní. Medzi také dezerty patrí nielen dnešný lahodný perník, ale aj napríklad ľahké muffiny, mrkvový perník aj s videonávodom alebo ananásové rezy.

Postup
01.

Vo väčšej mise zmiešajte všetky sypké suroviny a premiešajte. Potom postupne pridajte tekuté ingrediencie a všetko spoločne prepracujte.

Tip: Ak chcete, do cesta môžete ešte vmiešať oriešky a sušené alebo čerstvé ovocie. To však radšej voľte menej šťavnaté druhy, aby sa perník zbytočne nerozmočil. Už takto je veľmi vláčny.
02.

Plech či formu s vyšším okrajom vymažte maslom a vysypte hrubou múkou pekne „po babičkovsku“ alebo vyložte papierom na pečenie a nalejte doň pripravené cesto. Medovník pečte pri 170 ° C asi 40 minút, či je hotový, skúste špajdľou. Veľa záleží na výške cesta.

03.

Medovník nechajte mierne vychladnúť a pomažte ho marmeládou. Vďaka tomu, že je múčnik ešte teplý, sa do neho zaváranina pekne vsiakne. Na marmeládu rozotrite čokoládovú polevu pripravenú podľa návodu na obale a všetko bohato zasypte kokosom. Medovník nechajte vychladnúť a môžete servírovať.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 4. mája 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.