Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Je nepečený a príprava krému trvá iba chvíľočku. Úžasné nepečené sušienkové retro rezy!

reklama:
Je nepečený a príprava krému trvá iba chvíľočku. Úžasné nepečené sušienkové retro rezy!
Je nepečený a príprava krému trvá iba chvíľočku. Úžasné nepečené sušienkové retro rezy! Foto: freepik.com

Do prípravy tohto koláčika zapojte aj deti. Bude ich to baviť!

Ingrediencie pre:
1 rez
Budete potrebovať

120 g maslových sušienok
120 g kakaových maslových sušienok

Na krém

120 g masla
400 ml mlieka
1 ks vanilkového pudingu
2 lyžice cukru múčka
1 lyžička vanilkového extraktu

Na čokoládovú polevu

150 ml 33% smotany na šľahanie
150 g čokolády

Rýchle nepečené dezerty sú ako stvorené na prázdniny, nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie a ľahko ich pripravíte aj na chalupe. Na výrobu týchto rezov môžete použiť akýkoľvek druh štvorhranných maslových sušienok. Na reze pekne vyzerá, keď striedate svetlé a tmavé kúsky, ale ak budete mať iba svetlú verziu, môžete skúsiť kvôli kontrastu napríklad kakaový puding, príprava krému je inak rovnaká. Najzložitejší je hotový dezert uchrániť pred netrpezlivými ochutnávačmi, najlepšie totiž chutí, keď má dostatok času sa rozležať a prevlhnúť.
Postup
01.

Včas vyberte maslo z chladničky a nechajte ho povoliť. Uvarte hustejší puding: namiesto pol litra mlieka vám postačí 400 ml. Tretinu mlieka odlejte do hrnčeka, pridajte vanilkový puding a cukor a metličkou ich dobre prešľahajte. Zvyšok mlieka priveďte v malej rajnici do varu. Až začnú na hladinu vystupovať jemné bublinky, ešte raz prešľahajte pudingovú zmes a za stáleho miešania ju vlejte do vriaceho mlieka. Stiahnite plameň, stále miešajte a puding krátko povarte do zhustnutia. Priamo na hladinu potom položte potravinársku fóliu a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Tip: Ak sa ponáhľate, rozotrite uvarený puding v tenkej vrstve na porcelánovú misu (tiež povrch prikryte fóliou), na izbovú teplotu vychladne rýchlejšie.

02.

Maslo aj puding musia mať pred prípravou rovnakú teplotu, inak sa krém zrazí. Vo väčšej mise prešľahajte zmäknuté maslo s vanilkovým extraktom do svetlej nadýchanej hmoty. Po lyžiciach potom pridávajte puding a ďalej šľahajte, ďalšiu lyžicu pudingu pridajte vždy až potom, čo sa predchádzajúca zapracuje do masla.

Tip: Do krému môžete pridať aj lyžicu rumu.
03.

Zostavte rezy: Na pracovnú plochu si pripravte papier na pečenie. Prvú sušienku potrite vrstvou krému, priložte druhú (striedajte farby), znovu ju potrite krémom a takto spojte v ruke 5-6 sušienok. Sušienkový kváder položte dlhšou stranou na papier na pečenie tak, aby sušienky smerovali kolmo na podložku. Postupne premazávajte a pridávajte ďalšie sušienky až do ich spotrebovania. Zvyškom krému potom zľahka potrite povrch rezov, zabaľte ich do papiera na pečenie a potom ešte raz a pevnejšie do alobalu. Nechajte v chladničke preležať a spevniť do druhého dňa.

04.

Na čokoládovú polevu priveďte v rajnici smotanu do varu a hneď odstavte. Pridajte do nej nalámanú čokoládu, nechajte pol minútky odstáť a potom vymiešajte hladkú čokoládovú ganache. Vychladené rezy polejte čokoládou a nechajte ešte chvíľu v chlade stuhnúť. Rezy potom krájajte zošikma pod uhlom asi 45 stupňov, budú krásne pruhované.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 26. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.