- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Klasika zo školskej jedálne? Vyskúšajte toto rizoto
Klasika zo školskej jedálne? Vyskúšajte toto rizoto
Sypká ryža, bravčové mäso a k tomu nakladaná červená repa. Kto by nepoznal klasiku zo školskej jedálne? Uvarte si ju doma!
Ingrediencie pre:
4 porcie
2 lyžice oleja
1 lyžička mletej sladkej papriky
1/2 lyžičky korenia
1 lyžička soli
200 g bravčového mäsa
1 ks cibuľa
2 ks paradajok
1 ks paprík
2 hrnčeky vody
1 hrnček dlhozrnnej ryže
Na podávanie
100 g strúhaného eidamu
200 g nakladanej červenej repy
Klasiky ako srbské rizoto alebo ryžový nákyp máme späté so školskými jedálňami. Niekto tieto jedlá miluje, iný nad nimi naopak vyhŕňa nos. Pre vycibrené jazýčky máme pripravený skvelý ryžový recept – rizoto s morskými plodmi.
Postup
01.
Cibuľu nakrájajte nadrobno, paradajky, papriku a mäso na kocky, osoľte ho a okoreňte.
02.
Do hrnca nalejte dva hrnčeky vody, osoľte ju a pridajte ryžu. Varte ju tak dlho, ako je uvedené na obale.
03.
Medzitým v panvici rozpáľte olej a osmažte krátko cibuľku. Pridajte mäso, nechajte ho zatiahnuť, priklopte pokrievkou a duste asi 10 minút.
04.
Potom do základu doplňte papriku a paradajku a nechajte zeleninu zmäknúť. Dochuťte soľou, korením, mletou paprikou, zmiešajte s precedenou ryžou a podávajte klasicky s červenou repou, posypané strúhaným eidamom.
Zdroj: www.prozeny.cz