- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Pripravte si tých najlepších utopencov!
Pripravte si tých najlepších utopencov!
Receptov na utopence existuje veľa, ale tento je odskúšaný a naozaj osvedčený – utopence sú príjemne pikantné, nálev je tak akurát kyslý a po ochutnaní sa po nich zaručene zapráši!
Ingrediencie pre:
10 kusov
Na špekačky
10 ks špekáčikov
4 ks cibule
5 lyžíc plnotučnej horčice
1 lyžica mletej sladkej papriky
3 ks feferóniek
Na nálev
20 guličiek korenia
8 guličiek nového korenia
3 ks bobkového listu
1 lyžička soli
300 ml octu 8%
2 lyžičky cukru
600 ml vody
Špekačky sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, napríklad na pive alebo ako tguláš.
Postup
01.
Najprv si pripravte nálev: korenie, soľ, ocot, cukor a vodu priveďte do varu a nechajte asi 5 minút prebublávať. Stiahnite z plameňa a pustite sa do zvyšku.
02.
Špekáčiky olúpte, prekrojte, ale úplne nedokrojte. Zvnútra ich potrite horčicou a posypte paprikou.
03.
Cibuľa nakrájajte na polkolieska. Do každého špekáčika vložte plátok cibule a spojte špáradlá.
04.
Vo vrstvách skladajte špekáčiky do pohárov striedavo so zvyšnou cibuľou a feferónkami. Na záver všetko prelejte ešte teplým nálevom a po vychladnutí nechajte v chladničke asi päť dní odležať. Čím teplejší nálev bude, tým rýchlejšie sa špekáčiky odležia.
Zdroj: www.prozeny.cz