Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pripravte si tých najlepších utopencov!

reklama:
Pripravte si tých najlepších utopencov!
Pripravte si tých najlepších utopencov! Foto: depositphotos.com

Receptov na utopence existuje veľa, ale tento je odskúšaný a naozaj osvedčený – utopence sú príjemne pikantné, nálev je tak akurát kyslý a po ochutnaní sa po nich zaručene zapráši!

Ingrediencie pre:
10 kusov
Na špekačky

10 ks špekáčikov
4 ks cibule
5 lyžíc plnotučnej horčice
1 lyžica mletej sladkej papriky
3 ks feferóniek

Na nálev

20 guličiek korenia
8 guličiek nového korenia
3 ks bobkového listu
1 lyžička soli
300 ml octu 8%
2 lyžičky cukru
600 ml vody

Špekačky sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, napríklad na pive alebo ako tguláš.

Postup
01.

Najprv si pripravte nálev: korenie, soľ, ocot, cukor a vodu priveďte do varu a nechajte asi 5 minút prebublávať. Stiahnite z plameňa a pustite sa do zvyšku.
02.

Špekáčiky olúpte, prekrojte, ale úplne nedokrojte. Zvnútra ich potrite horčicou a posypte paprikou.

03.

Cibuľa nakrájajte na polkolieska. Do každého špekáčika vložte plátok cibule a spojte špáradlá.

04.

Vo vrstvách skladajte špekáčiky do pohárov striedavo so zvyšnou cibuľou a feferónkami. Na záver všetko prelejte ešte teplým nálevom a po vychladnutí nechajte v chladničke asi päť dní odležať. Čím teplejší nálev bude, tým rýchlejšie sa špekáčiky odležia.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 2. mája 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.