Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchly a úžasne chutný kokosový cheesecake

reklama:
Rýchly a úžasne chutný kokosový cheesecake
Rýchly a úžasne chutný kokosový cheesecake Foto: freepik.com

Pre delikátny a luxusný cheesecake s vôňou aj chuťou kokosu nemusíte bežať do predraženej cukrárne. Sami ho zvládnete celkom jednoducho a než ho strčíte do rúry, na prípravu vám bude stačiť 20 minút.

Ingrediencie pre:
21 cm priemer formy
Korpus

130 g sušienok BeBe
50 g kokosu
70 g masla

Náplň

200 ml kokosového mlieka
300 g čerstvého krémového syra
250 g polotučného tvarohu
80 g cukru múčka
40 g kokosu
3 ks vajcia
1 kúsok masla

Odložte ovocné torty na neskôr a vychutnajte si túto kokosovú lahôdku. Zvládnete ju pripraviť behom pár minút a ocení ju každý, kto má rád krémové torty plné chutí.

Postup
01.

Najskôr si pripravte korpus. Sušienky rozdrvte alebo rozmixujte najemno. Použite ideálne svetlé sušienky (krehké sú aj maslové). Zmiešajte ich s kokosom. Maslo rozpustite a zalejte ním sušenkovú zmes. Dôkladne premiešajte alebo ešte chvíľu prežeňte v mixéri.
02.

Dno formy na pečenie vyložte papierom na pečenie a boky vytrite maslom. Sušienkovú zmes rovnomerne rozprestrite na dno formy a umačkajte. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a 10 minút predpekajte.
03.

Než sa korpus upečie, pripravte si náplň. Kokosové mlieko (v obale) vložte na niekoľko minút do horúceho vodného kúpeľa, aby povolil tuk v mlieku a netvoril v náplni hrudky. Použite tučné mlieko, má lepšiu chuť. Zahriate mlieko potom v mise prešľahajte s krémovým syrom (typu Lučina, žervé, Philadelphia), tvarohom, práškovým cukrom a kokosom. Len krátko zašľahajte vajcia. Ak by ste zmes s vajcami šľahali dlho, mohlo by sa stať, že by počas pečenia alebo chladnutia vznikla v cheesecaku prasklina.

04.

Hotovú zmes nalejte na predpečený korpus a teplotu rúry znížte na 160 °C. Pečte 70 minút. Po upečení nechajte úplne vychladnúť. Pred servírovaním môžete ozdobiť plátkami kokosu a ovocím, napríklad kôstkami z granátového jablka.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 24. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.