Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šalát Coleslaw: Veľmi dobrá príloha k mäsu

reklama:
Šalát Coleslaw: Veľmi dobrá príloha k mäsu
Šalát Coleslaw: Veľmi dobrá príloha k mäsu Foto: depositphotos.com

Čo nemôže chýbať k hamburgerom, pečenému mäsu, vyprážaným krídelkám alebo pri poriadnom grilovaní? Chrumkavý kapustový šalát Coleslaw! Chcete poznať ten najlepší recept? Tu je.

Ingrediencie pre:
4 porcie

1 hlávka bielej kapusty
1/2 ks cibule
2 ks mrkvy
2 lyžice cukru krupice
3 lyžice octu 8%
100 ml cmar
100 ml majonézy
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia

Šalát Coleslaw je obľúbený pokrm z americkej kuchyne, ktorý sa skladá predovšetkým z jemne nastrúhanej kapusty zmiešanej s dresingom na báze majonézy alebo v odľahčenejšej forme z kyslej smotany. Tento šalát je veľmi osviežujúci a má ľahko sladkokyslú chuť.

Postup
01.

Kapustu a mrkvu nastrúhajte alebo nasekajte v mixéri najemno.
02.

Kapustu zmiešajte s nadrobno pokrájanou cibuľou a prelejte zálievkou z cukru, octu, cmaru, majonézy, soli a čerstvo mletého korenia. Poriadne premiešajte a nechajte niekoľko hodín alebo pokojne cez noc odstáť.

Zabudli ste kúpiť majonézu? Nevadí, vyrobte si svoju domácu. K šalátu môžete prikusovať burgre s trhaným kuracím mäsom, pokiaľ ste ale na diéte, radšej si pripravte len ľahký zemiakový šalát s mozzarellou.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 7. mája 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.