- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Špenátovo-chlebová omeleta na zelený štvrtok ako stvorená
Špenátovo-chlebová omeleta na zelený štvrtok ako stvorená
Chrumkavý cesnakový chlieb, svieži špenát a vajcia, to je dobrota, na ktoré si pochutnáte doma na raňajky, ale ľahko ju pripravíte aj vonku na ohni.
Ingrediencie pre:
2 porcie
1 krajec chleba
1 strúčik cesnaku
5 ks vajcia
100 g listového špenátu
1 lyžica masla
1 štipka muškátového orieška
3 ks jarnej cibuľky
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia
Postup
01.
Krajec chleba opečte na suchej panvici do chrumkava. Potom ho potrite strúčikom cesnaku a nakrájajte alebo natrhajte na kúsky. Dajte bokom.
02.
Vajcia rozšľahajte v miske, osoľte a okoreňte. V panvici nechajte rozpustiť maslo. Opečte na ňom nadrobno nakrájané jarné cibuľky a pridajte špenát. Miešajte a nechajte ho zavädnúť. Ochuťte muškátovým orieškom.
03.
Do inej panvice alebo pekáčika rozložte natrhané kúsky chleba. Pridajte špenátovú zmes, rovnomerne ju rozotrite po ploche panvice a navrch nalejte vajcia.
04.
Panvicu vložte do rúry predhriatej na 180 ° C a pečte, kým sa vajcia nezatiahnu. Bude to trvať tak 8 až 10 minút. Pri podávaní môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zdroj: www.prozeny.cz