Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špenátovo-chlebová omeleta na zelený štvrtok ako stvorená

reklama:
Špenátovo-chlebová omeleta na zelený štvrtok ako stvorená
Špenátovo-chlebová omeleta na zelený štvrtok ako stvorená Foto: www.freepik.com

Chrumkavý cesnakový chlieb, svieži špenát a vajcia, to je dobrota, na ktoré si pochutnáte doma na raňajky, ale ľahko ju pripravíte aj vonku na ohni.

Ingrediencie pre:
2 porcie

1 krajec chleba
1 strúčik cesnaku
5 ks vajcia
100 g listového špenátu
1 lyžica masla
1 štipka muškátového orieška
3 ks jarnej cibuľky
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia

Postup
01.

Krajec chleba opečte na suchej panvici do chrumkava. Potom ho potrite strúčikom cesnaku a nakrájajte alebo natrhajte na kúsky. Dajte bokom.
02.

Vajcia rozšľahajte v miske, osoľte a okoreňte. V panvici nechajte rozpustiť maslo. Opečte na ňom nadrobno nakrájané jarné cibuľky a pridajte špenát. Miešajte a nechajte ho zavädnúť. Ochuťte muškátovým orieškom.

03.

Do inej panvice alebo pekáčika rozložte natrhané kúsky chleba. Pridajte špenátovú zmes, rovnomerne ju rozotrite po ploche panvice a navrch nalejte vajcia.
04.

Panvicu vložte do rúry predhriatej na 180 ° C a pečte, kým sa vajcia nezatiahnu. Bude to trvať tak 8 až 10 minút. Pri podávaní môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 26. marca 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.