Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tento koláč je vláčny a šťavnatý, a zo samých zdravých surovín!

reklama:
Tento koláč je vláčny a šťavnatý, a zo samých zdravých surovín!
Tento koláč je vláčny a šťavnatý, a zo samých zdravých surovín! Foto: depositphotos.com

Nenechajte sa zmiasť nenápadným vzhľadom, tento koláč je neuveriteľne vláčny a šťavnatý, aj keď je zo samých zdravých surovín! Koniec koncov práve jeho zakríknutá podoba podstatne zvyšuje šance na to, že na vás aspoň kúsok zostane. A verte, že u jedného nezostanete.

Ingrediencie pre:
1 pekáčik 20 × 20 cm

250 g mletého maku
2 ks jabĺk
4 ks vajcia
250 g polotučného tvarohu
2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička škorice
40 g panely
80 g slivkového lekváru
1 štipka soli

Príde vám tento koláč ako obyčajný makovec s jablkami? Nenechajte sa zmiasť vzhľadom. V skutočnosti je mimoriadne vláčny, a navyše vďaka tvarohu skvele zasýti.

Postup
01.

Neolúpané jablká postrúhajte najemno a vytlačte z nich prebytočnú tekutinu. Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh.

02.

Žĺtky prešľahajte s prírodným sladidlom, použila som panelu, čo je sušená trstinová šťava. Pridajte lekvár a všetky zvyšné suroviny okrem bielkového snehu a poriadne premiešajte. Nakoniec opatrne zapracujte aj sneh.

Tip: Snažíte sa vyhýbať pridanému cukru? Potom použite lekvár bez cukru.

03.

Rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 35 minút pri 170 °C.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 20. februára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.