- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Tento koláč je vláčny a šťavnatý, a zo samých zdravých surovín!
Tento koláč je vláčny a šťavnatý, a zo samých zdravých surovín!
Nenechajte sa zmiasť nenápadným vzhľadom, tento koláč je neuveriteľne vláčny a šťavnatý, aj keď je zo samých zdravých surovín! Koniec koncov práve jeho zakríknutá podoba podstatne zvyšuje šance na to, že na vás aspoň kúsok zostane. A verte, že u jedného nezostanete.
Ingrediencie pre:
1 pekáčik 20 × 20 cm
250 g mletého maku
2 ks jabĺk
4 ks vajcia
250 g polotučného tvarohu
2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička škorice
40 g panely
80 g slivkového lekváru
1 štipka soli
Príde vám tento koláč ako obyčajný makovec s jablkami? Nenechajte sa zmiasť vzhľadom. V skutočnosti je mimoriadne vláčny, a navyše vďaka tvarohu skvele zasýti.
Postup
01.
Neolúpané jablká postrúhajte najemno a vytlačte z nich prebytočnú tekutinu. Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh.
02.
Žĺtky prešľahajte s prírodným sladidlom, použila som panelu, čo je sušená trstinová šťava. Pridajte lekvár a všetky zvyšné suroviny okrem bielkového snehu a poriadne premiešajte. Nakoniec opatrne zapracujte aj sneh.
Tip: Snažíte sa vyhýbať pridanému cukru? Potom použite lekvár bez cukru.
03.
Rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 35 minút pri 170 °C.
Zdroj: www.prozeny.cz