Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Úžasné domáce tiramisu

reklama:
Úžasné domáce tiramisu
Úžasné domáce tiramisu Foto: www.freepik.com

Piškóty sú pri výrobe múčnika vďačným pomocníkom. Väčšinou sa nemusia piecť, spoja sa len vyšľahaným krémom a dobrota, po ktorej sa len zapráši, je za pár minút na svete. Neveríte? Skúste domáci tiramisu podľa talianskeho receptu.

Ingrediencie pre:
1 misku

200 ml smotany na šľahanie
2 ks žĺtkov
4 lyžice cukru
250 g mascarpone
240 g cukrárskych piškót
3 lyžice mandľového likéru amaretto
4 lyžice holandského kakaa
3 lyžičky instantnej kávy

Nemáte doma mandľový likér? Nezúfajte. Tiramisu pristane aj nádych vaječného likéru, ktorý dodá dezertu ešte väčšiu krémovosť.

Postup
01.

Začnite výrobou krému. Na vysoké otáčky vyšľahajte smotanu, pridajte cukor, mascarpone, žĺtky a dôkladne zašľahajte.
02.

V menšom hrnčeku si pripravte silnú kávu a nalejte do nej mandľový likér.

03.

Na dno misiek vyskladajte piškóty a potrite ich kávovou zmesou. Kto má rád rozmočené piškóty, namáča piškóty rovno v hrnčeku.

Tip: Využiť môžete aj klasické české piškóty, ale do originálneho receptu patria cukrárske.

04.

Vrstvu piškót pomažte krémom a celý postup opakujte. Nasleduje teda vrstva piškótov, opäť krém a nakoniec bohaté posypanie kvalitným kakaom. Nechajte cez noc odležať a poriadne vyležať v chladničke.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 1. marca 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.