- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Valentínske jahody v čokoláde, ktoré zvládne každý!
Valentínske jahody v čokoláde, ktoré zvládne každý!
Tento recept vlastne nie je ani tak recept, ale skôr tip, ako ľahko, rýchlo a hlavne efektne pripraviť sladký darček k sviatku zamilovaných. A hoci nie ste zdatní cukrári (napríklad ako ja, naozaj), jahody v čokoláde zvládnete ľavou zadnou. A aby boli naozaj dokonalé, okrem cukrového zdobenia použite tri druhy poliev – bielu, mliečnu a netradičnú ružovú z ruby čokolády.
Ingrediencie pre:
10 kusov
10 ks čerstvých jahôd
150 g bielej čokoládovej polevy
150 g čokoládovej polevy
150 g mliečnej čokolády
3 barové lyžice cukrového zdobenia
1 hrsť mrazom sušených malín
Postup
01.
Jahody najskôr umyte a osušte papierovou utierkou. Nechajte im zelené lístočky. Budú sa vám lepšie držať pri zdobení a tak rýchlo sa nepokazia.
02.
Čokolády nechajte behom asi 30–40 sekúnd rozpustiť v mikrovlnnej rúre. Použite skôr vyššie a užšie misky alebo hrnčeky. Pre väčší efekt môžete použiť rôzne farebné čokoládové polevy, ja používam mliečnu, bielu a ružovú ruby čokoládu.
03.
V rozpustenej čokoláde namáčajte jahody, položte ich na papier na pečenie alebo drôtenú mriežku. A ešte mäkkú polevu dozdobte – buď iným druhom čokolády, alebo cukrovým zdobením či rozdrobenými malinami sušenými mrazom.
04.
Polevu na jahodách nechajte stuhnúť a môžete maškrtiť. Jahody môžete zabaliť a máte tak skvelý darček pre svojho partnera či partnerku.
Zdroj: www.prozeny.cz