Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vedecký výskum potvrdil, že toto ovocie je skutočným zabijakom rakoviny

reklama:
Vedecký výskum potvrdil, že toto ovocie je skutočným zabijakom rakoviny

Podľa amerického Národného onkologického inštitútu v roku 2013 trpelo rakovinou hrubého čreva 1,17 milióna ľudí.

Je to choroba, ktorá sa veľmi ťažko lieči a spôsobuje na tele zmätok. Hoci je lekárska liečba možná, veľa ľudí hľadá prirodzené spôsoby boja proti rakovine. Ovocie stromu jackfruit bolo testované z tohto uhla, výsledky sú úžasné! Bochník rastie v tropických oblastiach, vrátane juhovýchodnej Ázie. Jeho ovocie sa používa ako chutný doplnok do jedál a pri prevencii rakoviny. Je obzvlášť účinný pri prevencii vzniku rakoviny hrubého čreva.

Ako jackfruit pomáha v boji proti rakovine?

Fytonutrienty

Ovocie bochníka obsahuje fytonutrienty, ktoré zabraňujú tvorbe rakovinotvorných buniek v prvej fáze ochorenia. Jesť jackfruit sa odporúča aj ľuďom trpiacim žalúdočnými vredmi, pretože je schopný brzdiť ich ďalší vývoj.

Saponíny

Tieto chemikálie majú protirakovinové vlastnosti. Jedna štúdia v časopise Journal of Nutrition z roku 1995 zistila, že by mohla pomôcť inhibovať rast rakoviny hrubého čreva. Ďalšie štúdie zistili, že saponíny tiež pomáhajú ľuďom s leukémiou a uvádzajú ich do remisie.

Izoflavóny a lignany

Jedná sa o fytoestrogény, čo sú organické zlúčeniny, ktoré v ľudskom tele pôsobia ako estrogény. Mnoho štúdií potvrdilo, že môžu pomôcť kontrolovať rozvoj rakoviny endometria. Štúdie sa zúčastnilo 500 žien, ktoré pravidelne konzumovali plody bochníka a ďalšie produkty obsahujúce fytoestrogény. Výsledky experimentu sa ukázali byť prekvapivo dobré a dospelo sa k záveru, že spotreba izoflavónov a lignanov by mohla byť zahrnutá do prevencie rakoviny.

Antioxidanty

Jackfruit tiež obsahuje antioxidanty, ktorých hlavnou funkciou je boj proti voľným radikálom. Podporujú tiež ochranu bunkovej DNA, aby ich nepoškodili rôzne toxíny. To nie je všetko, antioxidanty zabraňujú bunkovým mutáciám, ktoré môžu viesť k rozvoju rakoviny.

Ďalšou výhodou tohto ovocia je vysoký obsah vlákniny, ktorý pomáha detoxikovať tráviaci systém, čo tiež znižuje riziko rakoviny hrubého čreva.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.