- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Vláčna hrnčeková bábovka s tvarohom a mrkvou, ktorú musíte vyskúšať!
Vláčna hrnčeková bábovka s tvarohom a mrkvou, ktorú musíte vyskúšať!
Celozrnná špaldová múka, mrkva, len trochu oleja… Ideálny základ sýteho a zdravého múčnika. A keď do cesta pridáte tvaroh pre vláčnosť, pomaranč pre vôňu a mandle pre chuť a živiny, vytvoríte výbornú a vláčnu bábovku, akú ste už dlho nejedli.
Ingrediencie pre:
1 bábovku
4 ks mrkvy
1 ks pomaranča
1 vanička tučného tvarohu
1/2 hrnčeka trstinového cukru
8 lyžíc slnečnicového oleja
3 ks vajcia
1 lyžička škorice
1/4 lyžičky klinčeka
1/2 hrnčeka mandlí
1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
1 balíček prášku do pečiva
1 štipka soli
Postup
01.
4 stredné mrkvy olúpte a nastrúhajte najemno. Na rovnakom strúhadle nastrúhajte oranžovú časť pomarančovej kôry, tú určite nevynechajte, pretože bábovku krásne vonia.
02.
Tvaroh prešľahajte s cukrom, olejom, vajcami, škoricou, klinčekmi a soľou, pridajte múku, mandle, kypriaci prášok a nakoniec vmiešajte mrkvu a pomarančovú kôru.
Tip: K mrkve sa výborne hodí aj čerstvý, kandizovaný alebo sušený zázvor, badián či perníkové korenie. Pridať môžete hrozienka v rume alebo hrsť sekaných orechov.
03.
Cesto vlejte do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút, alebo až je špajľa zapichnutá do cesta po vytiahnutí čistá. Nechajte 10 minút chladnúť vo forme, potom vyklopte na mriežku. Bábovku krájajte, až úplne vychladne.
Zdroj: www.prozeny.cz