- Zivotsdetmi
- Články
- Nezaradené
- Výborný recept na domáce chrumkavé rožky
Výborný recept na domáce chrumkavé rožky
reklama:
Objavte tajomstvo dokonalých domácich rohlíkov, ktoré obohatia váš stôl o chrumkavú pochúťku. S naším podrobným návodom na prípravu těsta, formovanie a pečenie si môžete vychutnať vôňu čerstvo upečených rohlíkov priamo z vašej kuchyne. Pridávame exkluzívne tipy na to, ako dosiahnuť dokonalú textúru a chuť, ktorá zaujme každého.
Ingrediencie:
- 1 kg polohrubej múky
- 2 lyžice kryštálového cukru
- 4 lyžičky sušeného droždia
- 7 lyžíc oleja
- štipka soli
- 700 ml vlažnej vody
- 250 g mäkkého masla
- 1 ks vajcia na potretie
- semienka na posypanie
Príprava cesta:
- Vo veľkej mise zmiešajte 1 kg polohrubej múky, 2 lyžice kryštálového cukru, 4 lyžičky sušeného droždia, 7 lyžíc oleja a pridajte štipku soli.
- Postupne prilievajte 700 ml vlažnej vody a dôkladne premiešajte, kým nedosiahnete hladké cesto.
- Misku zakryte a nechajte cesto kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.
Formovanie rožkov:
- Vykysnuté cesto vyklopte na pracovnú dosku a rozvaľkajte do kruhového tvaru.
- Cesto rozrežte na menšie trojuholníky.
- Každý trojuholník potrite mäkkým maslom a zrolujte od širšej časti ku užšej, čím vytvoríte rožky.
- Položte rožky na plech s papierom na pečenie.
Posypanie a pečenie:
- Rozšľahajte vajce a potrite ním pripravené rožky.
- Posypte rožky rôznymi semienkami podľa vašej preferencie.
- Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov, kým rožky nezískajú zlatú farbu.
- Pre ešte krehkejšie a voňavejšie rožky, pridajte do cesta lyžicu medu alebo vanilkového extraktu.
- Aby boli rožky krásne lesklé, môžete ich pred pečením potrieť aj zmesou vody a cukru.
- Experimentujte s rôznymi druhmi semienok, ako sú sezam, mak, alebo slnečnicové semienka, pre rozmanitú chuť a textúru.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk: