- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Zeleninová úžasná polievka plná bielkovín
Zeleninová úžasná polievka plná bielkovín
Najlepší spôsob, ako do tela dostať dávku bielkovín, je prirodzená cesta cez základné suroviny. Siahnite po nich a uvarte si polievku nabitú proteínmi. O strukovinách a quinoi sa vie, že sú ich bohatým zdrojom.
Ingrediencie pre:
6 porcií
1 ks cibuľa
2 lyžice oleja
1 ks mrkvy
1 stonka stopkového zeleru
1 strúčik cesnaku
1 lyžička mletej rímskej rasce
1 plechovka krájaných sterilizovaných paradajok
1 l zeleninového vývaru
2 štipky soli
1 štipka čerstvo mletého korenia
30 g quinoy
100 g fazuľových strukov
40 g červené šošovky
100 g sterilizované cícer
1 lyžica listového petržlenu
Postup
01.
Cibuľu nakrájajte najemno. V hrnci rozohrejte olej a cibuľu na ňom speňte.
02.
Pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska silná asi pol centimetra a zeler pokrájaný na kocky. Pozvoľna opekajte asi päť minút.
03.
Potom vložte najemno nakrájaný cesnak a rímsku rascu. Chvíľu miešajte na miernej žiare, aby sa cesnak aj rasca rozvoňali. Zalejte krájanými paradajkami, vývarom, osoľte, okoreňte a priveďte do varu.
04.
Do polievky prisypte prepláchnutú quinou a varte.
05.
Fazuľky zbavte stopiek a prekrojte napoly. Po 10 minútach varu ich pridajte do polievky spolu s červenou šošovkou a varte, kým fazuľky aj šošovka nezmäknú. Bude to trvať ďalších zhruba 10 minút. Chvíľu pred dokončením pridajte prepláchnutý cícer a ešte chvíľku povarte.
06.
Stiahnite z platne a vmiešajte najemno pokrájaný petržlen a môžete podávať.
Zdroj: www.prozeny.cz