- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Šťavnatý makový koláčik s jablkami a čokoládovou polevou
Šťavnatý makový koláčik s jablkami a čokoládovou polevou
Jednoduché makové rezy na plech sú rýchle a chutia skvele. Vylepšite ich čokoládovou polevou a behom chvíľky sa po nich len zapráši!
Ingrediencie pre:
1 plech 22 × 30 cm
Na cesto
280 g hladkej múky
180 g maku
2 ks vajcia
150 ml mlieka
100 ml oleja
1 balíček prášku do pečiva
2 ks jabĺk
1 lyžička škorice
1 lyžička citrónovej kôry
180 g cukru múčka
Na polevu
1 tabuľka čokolády na varenie
2 lyžice masla
Ako na jednoduchý makovec, aby bol vláčny a nadýchaný? Nastrúhajte do cesta jablká. Tiež skvele chutí, pokiaľ do neho nakrájate na kocky hrušky. Keď koláč na plech polejete polevou a nakrájate, získate rýchle makové rezy.
Postup
01.
Jablká prekrojte, zbavte jadrovníka a postrúhajte na hrubom strúhadle.
02.
Do misy vyklepnite vajcia, pridajte cukor a šľahajte do svetlej nadýchanej peny. Pridajte olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricu a citrónovú kôru. Viete správne vyšľahať vajcia?
03.
Ušľahajte hladké cesto. Potom do neho vmiešajte mak a nastrúhané jablká. Iba ľahko premiešajte, už nešľahajte!
04.
Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie. Koláč pečte 30-35 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
05.
Čokoládu nalámte a rozpustite vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo, nechajte ho rozpustiť a premiešajte. Hotovú polevu nalejte na vychladnutý koláč. Nechajte stuhnúť a potom nakrájajte. Poznáte 3 najlepšie spôsoby, ako rozpustiť čokoládu?
Zdroj: www.prozeny.cz