- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Úžasná nadýchaná čokoládová pena
Úžasná nadýchaná čokoládová pena
Nedávno zdieľal na svojej facebookovej stránke slávny Jamie Oliver jeden zo svojich starších receptov na čokoládovú penu. Tak ma zaujal, že som ho musela hneď na druhý deň vyskúšať!
Ingrediencie pre:
5 porcií
150 g horkej čokolády
1 štipka soli
4 ks vajcia
50 g práškového cukru
150 ml 40% smotany na šľahanie
30 ml mandľového likéru amaretto
1,5 lyžice kakaového prášku
2 hrsti čerstvého ovocia
Pri receptoch Jamieho Olivera väčšinou nešliapnete vedľa. Tento preslávený britský kuchár sa prvýkrát na televíznych obrazovkách objavil v roku 1997 a od tej doby natočil nielen nespočetne kulinárskych relácií, ale vydal aj rad kuchárskych kníh.
Postup
01.
Najprv rozohrejte na vodnom kúpeli nalámanú čokoládu. Keď je tekutá, misku zo zdroja tepla odstráňte.
02.
Pripravte si dve misy. U vajec oddeľte bielky od žĺtkov. K žĺtkom prisypte cukor a spoločne vyšľahajte do peny. Z bielkov v druhej mise vyšľahajte so štipkou soli tuhý sneh.
03.
Vo vhodnej nádobe ušľahajte tučnú smotanu, ale nie úplne do tuha. Do misy so žĺtkami zamiešajte amaretto a lyžicu kakaového prášku.
04.
Potom k tejto zmesi pridajte vyšľahanú smotanu a ľahko vychladnutú rozpustenú čokoládu. Nakoniec jemne vmiešajte bielkový sneh.
05.
Čokoládovú penu dajte na dve hodiny do chladničky. Potom ju podávajte s čerstvým ovocím.
Zdroj: www.prozeny.cz