Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Múka, ktorá môže spôsobovať nebezpečné nádory na obličkách a problémy so štítnou žľazou. Pozor!

reklama:
Múka, ktorá môže spôsobovať nebezpečné nádory na obličkách a problémy so štítnou žľazou. Pozor!
Foto: www.gettyimages.com

To, že biely cukor je tichý zabijak ste zrejme už počuli. Vedeli ste ale, že sa to isté začína tvrdiť aj o bielej múke? Môže spôsobovať nebezpečné nádory obličiek či vám spustiť hormonálne ťažkosti spôsobené poruchou štítnej žľazy. V dnešnom článku sme pre vás pripravili zoznam toho, v čom je biela múka hrozbou pre vaše zdravie a prečo by bolo lepšie sa jej začať vyhýbať.

Chronické ochorenia, predčasná smrť, to všetko môže spôsobiť zlé jedlo.

Zlé stravovacie návyky a nekvalitná strava sú chorobou moderného človeka. Veľa z nás si nevhodným jedlom spôsobila mnoho problémov. Bielu múku konzumujeme každý deň, a pritom je jednou zo surovín, u ktorej odborníci preukázali, že nám škodí. Prečo? pretože obsahuje

  • insekticídy
  • pesticídy
  • fungicídy

Biela múka sa vyrába z pšenice, ktorá je silne chemicky ošetrovaná. V hotovej múke nájdete až 60 chemikálií. A to je naozaj veľa! Vedeli ste, že ak sa do vrecka bielej múky dostane hmyz, zomrie? Bude chcieť múku jesť, lenže kvôli chemikáliám dlho neprežije.

V bielej múke nenájdete žiadne živiny

Väčšinou radi kupujeme potraviny, ktoré obsahujú živiny a vitamíny. Vďaka nim sa cítime dobre a rovnako tak aj naše telo. Prečo si vedome škodiť? Keď sa múka vyrába, odstránia sa klíčky pšenice, v ktorých sa nachádza väčšina vitamínov a minerálov. Múka príde o vlákninu, železo, vitamín B či horčík. Všetko dobré naraz zmizne. To by ale nebolo to najhoršie. Po odstránení klíčkov sa múka bieli chemikáliami, konzervuje a ošetruje oxidom chloričitým. Už teraz je napustená nezdravými chemikáliami. To ale nie je všetko, v konečnom procese sa pridáva napríklad bromid draselný či oxidačné činidlá.

Bromid bol pritom v mnohých krajinách zakázaný, pretože ho odborníci na rakovinu označili ako rakovinotvorná zmes látok. V múke navyše nájdete látky, ktoré spôsobujú cukrovku či aminokyselinu, ktorá sa vyrába z ropných vedľajších produktov a peria. Vynechajte múku čo najskôr a zachráňte svoje zdravie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.