Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žena porodila pätorčatá. Počas pol roka ju manžel opustil

reklama:
Žena porodila pätorčatá. Počas pol roka ju manžel opustil

Až do roku 2015 sa rodina Oksany a Sergeja nijako zvlášť nelíšila od ostatných. Tvorila ju matka, otec a dcéra Alice. Pár rokov po narodení Alice dokonca začali plánovať, že jej zaobstarajú bračeka alebo sestričku, a začali sa snažiť o ďalšie bábätko. Po nejakej dobe sa zadarilo a Oksana skutočne otehotnela. Na ultrazvuku ju ale čakalo poriadne prekvapenie.

Šanca jedna ku niekoľkým miliónom

Manželia totiž pri vyšetrení zistili, že Oksana čaká pätorčatá. K takémuto mnohopočetnému tehotenstvu dochádza zvyčajne len pri umelom oplodnení, v prirodzenom počatí sa jedná o úplne ojedinelý prípad, zhruba jeden z 85 miliónov. Lekári okamžite navrhli redukciu, teda odstránenie niekoľkých embryí, aby sa zvyšok plodov mohol lepšie vyvíjať. Oksane sa ale tento nápad nepáčil a rozhodla sa, že nechá všetko na prírode.

Pätorčatá prišli na svet v roku 2016. Vážili len niečo málo medzi 1200 a 1900 gramami. Rodine bol pridelený väčší byt a zdalo sa, že všetko bude v poriadku. Prvých niekoľko mesiacov tvorili skutočne ideálnu rodinu a Sergej sa snažil so všetkým pomáhať. Potom sa ale začal rodine viac a viac strániť. Pätorčatá vyžadovali neustálu pozornosť, Sergej sa ale na starostlivosť o ne nepodieľal a odmietal k nim v noci vstávať, pretože bol vraj príliš unavený. A to bez ohľadu na svoju manželku, ktorá musela všetko zvládať sama.

Otec detí o rodinu stratil záujem

Deťom bolo sotva šesť mesiacov, keď Sergej od rodiny odišiel a požiadal o rozvod. Po rozvode prestal platiť výživné a s deťmi sa nestýkal. Oksana ale nemala čas na to byť zdrvená a ľutovať sa. Kvôli deťom sa musela rýchlo postaviť na nohy.

Dostalo sa jej tiež pomoci od štátu a ľudia pre ňu založili špeciálny fond, kam môže ktokoľvek prispieť. Dnes život tejto neobvyklej rodiny sleduje vyše 100 000 ľudí. Napriek tomu pre tak veľkú rodinu nie je peňazí nazvyš. Oksana sa ale dokázala postaviť späť na nohy a za pomoci svojej matky sa o deti príkladne stará.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.