Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Podľa tvaru tehotenského bruška spoznáte pohlavie bábätka. Aké ďalšie povery sa tradujú o tehotenskom bruchu?

reklama:
Podľa tvaru tehotenského bruška spoznáte pohlavie bábätka. Aké ďalšie povery sa tradujú o tehotenskom bruchu?

O tehotenstve koluje veľký rad povier. Hovorí sa napríklad, že keď tehotnú ženu páli záha, bude mať vlasaté bábätko. Ďalší z tehotenských povier hovorí, že kočík nesmie ešte pred pôrodom do domu. Prináša to vraj nešťastie. Zaujíma vás, aké sú najčastejšie mýty ohľadom tehotenského brucha?

Špicaté brucho v tehotenstve. Bude to chlapec

Babské povery tvrdia, že podľa tvaru tehotenského brucha spoznáte pohlavie bábätka. Čakáte dieťatko? Vaša mamička, babička, teta, pratetka alebo kamarátka vám už iste povedali, že ak ste pribrali len v oblasti brucha, ktoré špicato trčí von, môžete sa tešiť na chlapčeka. Vyššie uvedená tehotenská povera sa traduje už po generácie. Spoľahlivú odpoveď na to, či čakáte chlapčeka, alebo dievčatko, vám prinesie až ultrazvukové vyšetrenie, a to najskôr od 13. týždňa tehotenstva.

Okrúhle brucho v tehotenstve. Tešte sa na dievčatko

A ako má podľa povery vyzerať tehotenské brucho, keď nastávajúca mamička čaká dievčatko? Toto tehotenské brucho je okrúhle, širšie a tzv. roztiahnuté všade. Váha sa teda rozprestiera nielen okolo celého brucha, tehotná žena nabrala aj v bokoch a zadku. Keď to bude dievča, podľa tehotenskej povery je bruško nielen okrúhle, ale aj položené vyššie.

Napovie tiež linea nigra alebo tehotenská čiara na bruchu

Či čakáte chlapca, alebo dievčatko, podľa ďalšej tehotenskej povery napovie aj linea negra. Táto tehotenská čiara na bruchu je dlhá, pokiaľ nastávajúca mamička čaká dievčatko. V prípade chlapčeka má byť linea negra krátka alebo takmer žiadna

Krúženie prstienkom nad tehotenským bruchom určí pohlavie bábätka

Ďalšou metódou, pomocou ktorej môžete údajne predpovedať pohlavie nenarodeného bábätka, je krúženie prstienkom nad tehotenským bruchom. Podľa tejto tehotenskej povery si má tehotná žena na svoj vytrhnutý vlas zavesiť najlepšie snubný alebo zásnubný prsteň. Nastávajúca mamička sa má potom so zaveseným prsteňom priblížiť k svojmu tehotenskému bruchu. Ak prstienok začne krúžiť, tj. pohybovať sa do kruhu, nastávajúca mamička bude mať dievčatko. Pokiaľ sa však začne prsteň hýbať kyvadlovo zo strany na stranu, môže sa tešiť na chlapca.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.