Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Odhaľte tajomstvo, ako čakankový sirup pomáha schudnúť bez hladovania!

reklama:
Odhaľte tajomstvo, ako čakankový sirup pomáha schudnúť bez hladovania!
Odhaľte tajomstvo, ako čakankový sirup pomáha schudnúť bez hladovania! Foto: www.freepik.com

Poznáte čakankový sirup, rastúci hit medzi sladidlami? Tento článok vám objasní, prečo by ste mali začať tento sirup používať a aké má výhody nielen pre vaše zdravie, ale aj pre vašu váhu.

Čakankový sirup sa stáva čoraz populárnejším sladidlom a my vám povieme prečo. Ak ho ešte nepoužívate, možno po prečítaní tohto článku začnete.

Naša spoločnosť čelí výzve nadbytočných kilogramov, zvlášť po obmedzeniach spojených s pandémiou. Ako teda efektívne schudnúť? Jednou z možností je práve čakanka.

Čo je čakankový sirup:

Čakankový sirup sa vyrába z koreňa čakanky, známej pre svoje modrokveté, biele až bledoružové variácie. Historicky sa používala na detoxikáciu pečene a čistenie krvi. Pražený koreň bol dokonca používaný ako náhrada kávy. Sirup z koreňa čakanky je konzistencie podobnej medu, sladkosti zrovnateľnej s medom a má veľmi priaznivé zloženie.

Zloženie sirupu:

Hlavnou zložkou sirupu je vláknina inulin, ktorá je známa svojimi prebiotickými vlastnosťami a podporuje zdravú črevnú mikroflóru. Inulín sa prirodzene vyskytuje aj v iných rastlinách ako je topinambur. Čakankový sirup neobsahuje tuky, bielkoviny ani soľ a na 100 gramov prichádza len 4,7 gramu sacharidov, pričom všetky sú cukry. S energetickou hodnotou 161 kcal na 100 gramov je ideálny pre tých, ktorí chcú znížiť energetický príjem bez straty sladkosti v jedle.

Zdravotné prínosy:

Okrem podpory zdravia čriev môže čakankový sirup zlepšiť imunitu, náladu a celkové trávenie. Znižuje zápal v tele a pomáha pri rôznych tráviacich problémoch. Jeho použitie môže výrazne znížiť príjem kalórií, čo vedie k znateľnému úbytku hmotnosti. Je tiež vynikajúcou voľbou pre diabetikov a pre tých, ktorí sa snažia predísť cukrovke druhého typu.

Ako používať čakankový sirup:

Pre vysoký obsah vlákniny sa odporúča obmedziť denný príjem na maximálne 20 gramov, aby ste predišli nadúvaniu. Sirup môžete pridať do nápojov, dezertov, či pečiva, kde môže nahradiť aj časť tuku – každý gram sirupu môže nahradiť až štyri gramy tuku. Jeho vlastnosti ocenia predovšetkým milovníci sladkého, ktorí nechcú rezignovať na chuť, ale zároveň chcú dbať na zdravie. Skladujte ho v suchu a chlade.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 20. apríla 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.