Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Táto mrkvová torta nemá konkurenciu!

reklama:
Táto mrkvová torta nemá konkurenciu!
Táto mrkvová torta nemá konkurenciu! Foto: www.freepik.com

Tortu z mrkvy? Áno, a to ten najlepší! Mrkvový korpus s jemným tvarohovo-smotanovým krémom, posypaný vlašskými orechmi, bude pre vaše chuťové bunky skutočným potešením!

Ingrediencie pre:
1 forma s priemerom 24 cm
Korpus

5 ks vajcia
200 g trstinového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 ks citróna
500 g mrkvy
120 g vlašských orechov
120 g kokosu
250 ml rastlinného oleja
200 g pšeničnej celozrnnej múky
1 lyžička jedlej sódy
1 štipka soli

Vymazanie a vysypanie

1 lyžica masla
2 lyžice strúhanky

Krém

120 g masla
120 g cukru múčka
1 ks vanilkového struku
200 g smotany na šľahanie
750 g mäkkého tvarohu
100 g vlašských orechov

na ozdobu

1 ks mrkvy

My sme pre vás pripravili tortu „naháč“, ktorá nie je plne pomazaná po obvode. Pokiaľ by ste však uprednostnili klasiku, dajte do krému 400 ml šľahačky a podľa chuti viac cukru.

Postup
01.

Najprv dajte vykvapkať tvaroh (do náplne) na čisté plátno. Celé vajcia vyšľahajte s trstinovým aj vanilkovým cukrom v jemnú penu. Pridajte najemno nastrúhanú kôru a šťavu z citróna a premiešajte. Mrkvu očistite a nastrúhajte najemno, vyžmýkajte z nej prebytočnú vodu a vmiešajte do zmesi. Potom vsypte kokos, múku, namleté orechy, sódu a štipku soli. Nakoniec vlejte olej a dôkladne celú zmes premiešajte.
02.

Rúru predhrejte na 170 ° C, cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy, nechajte chvíľku odpočinúť a dajte piecť na asi 30 minút. Ak je korpus hotový, spoznáte podľa klasického testu špajdľou (po zapichnutí do cesta musí zostať suchá).
03.

Medzitým, keď sa pečie korpus, si pripravte krém. Maslo v kastróliku na variči rozpustite, nechajte ho chvíľku vychladnúť a vyšľahajte ho s cukrom, zrniečkami z vanilkového struku a tvarohom. V inej miske vyšľahajte smotanu do tuha a opatrne ju vmiešajte k tvarohovej zmesi.
04.

Keď je korpus upečený, nechajte ho vychladnúť, pozdĺžne ho v polovici rozkrojte, potrite časťou krému a zase prikryte. Zvyšným krémom potrite vrch aj ľahko strany torty, ktorý na záver ozdobte ružičkami z mrkvy. Tie vytvoríte pomocou škrabky a jednotlivé plátky sparte horúcou vodou. Potom už ich len zmotajte do kvetu na tortu.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 15. apríla 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.