Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tieto karfiolové placky si zamilujete

reklama:
Tieto karfiolové placky si zamilujete
Tieto karfiolové placky si zamilujete Foto: www.freepik.com

Prečo ho jesť len obaľovaný? Skúste tentoraz placky, ktoré vás po prvom súste uchvátia.

Ingrediencie pre:
4 porcie

1 ks karfiolu
4 lyžice strúhanky
3 ks surových vajec
1 lyžička soli
1 štipka korenia
1 lyžička mletej rasce
1 lyžica majoránky
3 strúčiky cesnaku
100 ml oleja na vyprážanie

Ak máte radi údeniny, pridajte do placiek údené mäso, klobásu či párok. Skvelé sú aj so strúhaným syrom, ale pozor, aby syr nebol veľmi výrazný. Placky majú jemnú chuť.

Postup
01.

Najprv karfiol rozkrájajte na ružičky, ktoré varte v osolenej vode asi 10 minút do zmäknutia. Nechajte odkvapkať a karfiol roztlačte šťúchadlom na zemiaky alebo veľkou vidličkou.
02.

Ku karfiolu pridajte rozklepnuté celé vajcia, korenie, rozotrený cesnak a strúhanku podľa potreby, aby ste z cesta mohli tvoriť placky. Tie potom smažte na oleji z oboch strán dozlatista.
03.

Osmažené placky môžete podávať ako prílohu, ale skvelé sú ako hlavný chod s vareným zemiakom alebo so šalátom a tatárskou omáčkou.

Zdroj. www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 17. apríla 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.