- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Tieto karfiolové placky si zamilujete
Tieto karfiolové placky si zamilujete
Prečo ho jesť len obaľovaný? Skúste tentoraz placky, ktoré vás po prvom súste uchvátia.
Ingrediencie pre:
4 porcie
1 ks karfiolu
4 lyžice strúhanky
3 ks surových vajec
1 lyžička soli
1 štipka korenia
1 lyžička mletej rasce
1 lyžica majoránky
3 strúčiky cesnaku
100 ml oleja na vyprážanie
Ak máte radi údeniny, pridajte do placiek údené mäso, klobásu či párok. Skvelé sú aj so strúhaným syrom, ale pozor, aby syr nebol veľmi výrazný. Placky majú jemnú chuť.
Postup
01.
Najprv karfiol rozkrájajte na ružičky, ktoré varte v osolenej vode asi 10 minút do zmäknutia. Nechajte odkvapkať a karfiol roztlačte šťúchadlom na zemiaky alebo veľkou vidličkou.
02.
Ku karfiolu pridajte rozklepnuté celé vajcia, korenie, rozotrený cesnak a strúhanku podľa potreby, aby ste z cesta mohli tvoriť placky. Tie potom smažte na oleji z oboch strán dozlatista.
03.
Osmažené placky môžete podávať ako prílohu, ale skvelé sú ako hlavný chod s vareným zemiakom alebo so šalátom a tatárskou omáčkou.
Zdroj. www.prozeny.cz