- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Upečte si túto vláčnu čokoládovo-tvarohovu bábovku
Upečte si túto vláčnu čokoládovo-tvarohovu bábovku
Sezóna bublanín a koláčov s čerstvým lesným ovocím pomaly končí, na scénu sa opäť vracajú bábovky. Najkrajšie sú tie, ktoré kombinujú svetlé a tmavé cesto, a najvláčnejšia z nich je táto tvarohová.
Ingrediencie pre:
1 formu
Tvarohové cesto
500 g mäkkého tvarohu
100 ml mlieka
1 lyžička vanilkového extraktu
1 ks vanilkového pudingového prášku
50 g cukru múčka
Čokoládové cesto
3 ks vajcia
150 g cukru krupica
100 ml mlieka
80 ml oleja
2 lyžice kakaa
300 g polohrubej múky
1 ks prášku do pečiva
Na formu a dokončenie
20 g masla
3 lyžice hrubej múky
100 g horkej čokolády
2 lyžičky kokosového oleja
01.
Formu na bábovku riadne vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Vo väčšej mise zmiešajte lyžicou všetky suroviny na tvarohové cesto a dajte na chvíľu bokom.
02.
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Do druhej misy rozklepnite celé vajcia, pridajte cukor a vyšľahajte do svetlej nadýchanej peny. Postupne zašľahajte aj mlieko a olej. Preosejte múku s práškom do pečiva a kakaom. Postupne pridajte k vaječnej pene a dobre premiešajte.
03.
Do spodku bábovkovej formy vlejte polovicu kakaového cesta a na ňu rozprestrite celú tvarohovú hmotu. Na vrch najlepšie lyžicou naklaďte zvyšok kakaového cesta.
04.
Pečte 10 minút pri 200 stupňoch, potom plameň stiahnite na 170 stupňov a pečte ešte asi 20-25 minút. Nechajte 10 minút chladnúť vo forme, a potom vyklopte na tácku.
05.
Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu s kokosovým tukom a bábovku dozdobte.
Zdroj: www.prozeny.cz