Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Skvelá paradajková polievka s kuracím mäsom

reklama:
Skvelá paradajková polievka s kuracím mäsom
Skvelá paradajková polievka s kuracím mäsom Foto: ps://www.freepik.com

Paradajková polievka ako hlavný chod? Podľa tohto receptu rozhodne. Neprekonateľnú chuť jej dodajú čerstvé paradajky. Je bez lepku aj laktózy, milujú ju deti aj vegetariáni a pre mäsožrútov ju doplňte kúskom opečeného kuracieho mäsa. Spokojní budú všetci.

Ingrediencie pre:
4 porcie

500 g paradajok
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnaku
700 ml zeleninového vývaru
1 štipka mletej rasce
200 g kuracích pŕs
1/2 lyžice limetkovej šťavy
1 lyžička soli
1/4 lyžičky korenia
2 lyžice olivového oleja
1 hrsť čerstvých byliniek
1 štipka cukru

Teploty nám prajú a leto sa ešte nevzdáva. Využite jeho dary, v tomto prípade čerstvých paradajok, a pripravte z nich skvelú polievku. Môžete ju servírovať teplú aj vychladenú, s mäsom aj bez.

Postup
01.

Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak prelisujte. Paradajky narežte do tvaru kríža a sparte vriacou vodou. Potom ich olúpte a nakrájajte na kocky. V hrnci rozpáľte trochu oleja a opečte na ňom dozlatista cibuľu. Pridajte cesnak aj rascu, premiešajte a nechajte prevoňať.

02.

Do základu pridajte nakrájané paradajky a prilejte vývar. Premiešajte a priveďte do varu. Varte asi 20 minút na miernom ohni. Pokiaľ nie sú paradajky dosť sladké, môžete polievku dosladiť štipkou trstinového cukru.

03.

Medzitým nakrájajte kuracie mäso na rezančeky, osoľte a okoreňte a na troške oleja opečte dozlatista. Keď je polievka hotová, rozmixujte ju tyčovým mixérom do hladkého krému.

04.

Polievku podľa potreby osoľte, okoreňte a dochuťte limetovou šťavou. Rozdeľte do misiek či tanierov. Do každej porcie pridajte trochu opečeného mäsa a nakoniec ozdobte bylinkami podľa chuti.

Tip: Ak po tom túžite, pokojne môžete jednotlivé porcie zjemniť lyžicou kyslej smotany.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 9. apríla 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.