- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Skvelá paradajková polievka s kuracím mäsom
Skvelá paradajková polievka s kuracím mäsom
Paradajková polievka ako hlavný chod? Podľa tohto receptu rozhodne. Neprekonateľnú chuť jej dodajú čerstvé paradajky. Je bez lepku aj laktózy, milujú ju deti aj vegetariáni a pre mäsožrútov ju doplňte kúskom opečeného kuracieho mäsa. Spokojní budú všetci.
Ingrediencie pre:
4 porcie
500 g paradajok
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnaku
700 ml zeleninového vývaru
1 štipka mletej rasce
200 g kuracích pŕs
1/2 lyžice limetkovej šťavy
1 lyžička soli
1/4 lyžičky korenia
2 lyžice olivového oleja
1 hrsť čerstvých byliniek
1 štipka cukru
Teploty nám prajú a leto sa ešte nevzdáva. Využite jeho dary, v tomto prípade čerstvých paradajok, a pripravte z nich skvelú polievku. Môžete ju servírovať teplú aj vychladenú, s mäsom aj bez.
Postup
01.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak prelisujte. Paradajky narežte do tvaru kríža a sparte vriacou vodou. Potom ich olúpte a nakrájajte na kocky. V hrnci rozpáľte trochu oleja a opečte na ňom dozlatista cibuľu. Pridajte cesnak aj rascu, premiešajte a nechajte prevoňať.
02.
Do základu pridajte nakrájané paradajky a prilejte vývar. Premiešajte a priveďte do varu. Varte asi 20 minút na miernom ohni. Pokiaľ nie sú paradajky dosť sladké, môžete polievku dosladiť štipkou trstinového cukru.
03.
Medzitým nakrájajte kuracie mäso na rezančeky, osoľte a okoreňte a na troške oleja opečte dozlatista. Keď je polievka hotová, rozmixujte ju tyčovým mixérom do hladkého krému.
04.
Polievku podľa potreby osoľte, okoreňte a dochuťte limetovou šťavou. Rozdeľte do misiek či tanierov. Do každej porcie pridajte trochu opečeného mäsa a nakoniec ozdobte bylinkami podľa chuti.
Tip: Ak po tom túžite, pokojne môžete jednotlivé porcie zjemniť lyžicou kyslej smotany.
Zdroj: www.prozeny.cz