Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Upečte si tieto zdravé bezlepkové sušienky iba z 3 surovín

reklama:
Upečte si tieto zdravé bezlepkové sušienky iba z 3 surovín
Upečte si tieto zdravé bezlepkové sušienky iba z 3 surovín Foto: www.freepik.com

Sušienky len z 3 surovín, bez múky a pridaného cukru, a ešte za pár minút hotové? To už stojí za to. A výsledok? Prekvapivo dobrý – krásne vláčne sušienky s výraznou chuťou kakaa a banánov, ktoré určite nepečiete naposledy!

Ingrediencie pre:
15 kusov

3 ks banánu
1/2 hrnčeka arašidového masla
1/2 hrnčeka kakaa

Postup
01.

Čo najzrelšie banány rozmixujte dohladka, pridajte kakao a zmäknuté arašidové maslo a znovu poriadne premixujte.
02.

Konzistencia cesta záleží na veľkosti a zrelosti banánov. Ochutnajte ho, či predsa len netreba dosladiť (napríklad niektorým z týchto alternatívnych sladidiel), prípadne pridajte kakao či arašidové maslo pre hustejšiu konzistenciu.

03.

Lyžicou robte na plech vyložený papierom na pečenie placky, ktoré môžete ešte posypať štipkou morskej soli (s tou nám sušienky chutili najviac), drvenými arašidmi alebo napríklad čokofleky. Pečte 10 až 15 minút pri 180 °C podľa veľkosti, nechajte pár minút vychladnúť a spevniť na plechu a potom premiestnite na mriežku.
04.

Uchovávajte v uzavretej dóze v chlade a spotrebujte do 5 dní.
Tip

Čím zrelšie banány použijete, tým lepšie sušienky sú.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 16. apríla 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.