Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Všetka špina vytečie prúdom. Takto sa zbavíte prebytočného ušného mazu

reklama:
Všetka špina vytečie prúdom. Takto sa zbavíte prebytočného ušného mazu

Väčšina ľudí neznáša ušný maz a nezastaví sa pred ničím, aby sa ho zbavili. Strkajú si vatové tyčinky do uší a veselo túto lepkavú hmotu drhnú v domnení, že sa starajú o svoje zdravie.

Ušný maz a peroxid vodíka

V skutočnosti sa ušný maz len tak neobjaví. Naše telo ho produkuje, aby chránilo vnútorné ucho. Všeobecne má dobrý systém samočistenia, takže nie je potrebné sa tam miešať. Navyše, keď odstránime ušný maz vatovými tampóny, môžeme narušiť funkciu ucha, takže vo výsledku bude produkovať ešte viac mazu.

Ďalším problémom vatových tampónov je, že vytláčajú časť vosku do zvukovodu a tým spôsobujú voskovú zátku. Tiež vloženie vatového tampónu veľmi hlboko môže poškodiť ušný bubienok. Pokiaľ ale s ušným mazom naozaj potrebujete niečo urobiť, skúste bezpečnejšiu metódu.

10 minút pred sprchou si dajte do ucha jednu kvapku 3% roztoku peroxidu vodíka. Síra pri umývaní zmäkne a ľahko z ucha zmyje. Tento postup je možné bezpečne vykonať raz za mesiac.

Po prvé, roztok peroxidu vodíka by nemal byť vyšší ako 3%. Po druhé, nepoužívajte peroxid, ak máte suché uši. Namiesto toho je lepšie použiť olej s minerálmi, ktorý pomôže obnoviť množstvo síry na normálnu úroveň. A za tretie, ak máte problémy s ušami, poraďte sa so svojím lekárom. Odstránenie prebytočnej síry je jedna vec, ale pokiaľ by to mohlo ohroziť zdravie uší, berte to pokojne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. januára 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.